Verslagen

1e Kwartfinale Regio Zuid 2012/2013 MEZZ - Main Hall 05-10-2012

PowerRock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Charm uit Hilvarenbeek met publieksprijs naar Halve Finales

Vrijdag 5 oktober jl. vond in een volgepakt Poppodium MEZZ in Breda de 1e Kwartfinale plaats voor Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Halve Finales en werden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury en publieksstemmen. 5-mans PowerRock coverband Sweet Vendetta uit Waalwijk wist een overtuigende 1e plaats bij de vakjury te scoren, waar 5-mans Classic Rock coverband Blacksteen uit Waalwijk op een goede 2e plaats wist te eindigen. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband Charm uit Hilvarenbeek en eindigde 5-mans Allround coverband IMPAKT uit Zegge met klein verschil op de 2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van deze regio die in november plaatsvinden in Poppodium Effenaar in Eindhoven en MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012’ worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Deaf Old People in MEZZ BredaDeaf Old People in MEZZ Breda

De aftrap van deze 1e Kwartfinale van Regio Zuid Nederland (Noord Brabant, Limburg en Zeeland) werd verzorgt door 5-mans Rock coverband Deaf Old People uit Breda. Met nummers van o.a. Iggy Pop, Green Day en Volbeat wist de band een prima eerste half uur neer te zetten.

The Class of 13 in MEZZ BredaThe Class of 13 in MEZZ Breda

De vijf zeer talentvolle jonge muzikanten van Green Day tribute The Class of 13 lieten met nummers als American Idiot, St. Jimmy en Basket Case horen in korte tijd enorm gegroeid te zijn. Met overtuiging en veel passie wisten de jonge helden goed te scoren bij zowel de vakjury als bij het publiek.

Pink Leaves in MEZZ BredaPink Leaves in MEZZ Breda

4-mans Pop, Rock coverband Pink Leaves uit Etten-Leur maakte ook een goede indruk. Onder leiding van de uitstekende leadzangeres werden nummers gebracht van o.a. Anouk, Skunk Anansie en Melissa Etheridge.

IMPAKT in MEZZ BredaIMPAKT in MEZZ Breda

Met een gevarieerde repertoirekeuze liet 5-mans Allround coverband IMPAKT uit Zegge horen veel verschillende stijlen op goed niveau te kunnen brengen. Met repertoire van o.a. Guus Meeuwis, Billy Joel en Liquido verwerkt in een goed opgebouwde set, had IMPAKT in no-time het vele publiek in beweging. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste IMPAKT zich zeer verdiend voor de Halve Finale op zondag 25 november in de Effenaar (Main Hall) in Eindhoven.

Charm in MEZZ BredaCharm in MEZZ Breda

De vijfde band van deze Kwartfinale was 5-mans Rock coverband Charm uit Hilvarenbeek en haalde alles uit de kast met nummers van o.a. Triggerfinger/Selah Sue, 4 Non Blondes en Eurythmics. Met een goed muzikaal niveau en vooral de dynamische performance en uitstekende repertoirekeuze wist deze jonge band de 1e plaats bij de publieksstemmen te bemachtigen. Als publiekswinnaar van deze kwartfinale staat Charm zeer verdiend in de Halve Finale op zondag 25 november a.s. in de Effenaar in Eindhoven.

Sweet Vendetta in MEZZ BredaSweet Vendetta in MEZZ Breda

De muzikale strijd bij de vakjury ging achteraf vooral tussen de twee laatste bands waarvan 5-mans PowerRock coverband Sweet Vendetta als eerste het schitterende podium van de MEZZ beklom. Met volle overgave en op muzikaal topniveau brachten de vijf topmuzikanten nummers van o.a. Billy Idol, Velvet Revolver en Iron Maiden. Virtuoze muzikale hoogstandjes werden ondersteund door een dynamische en aanstekelijke podiumpresentatie die zowel de vakjury als het publiek wisten te overtuigen dat Sweet Vendetta deze Kwartfinale absoluut de beste was. Als vakjury-winnaar gaat Sweet Vendetta overtuigend naar de Halve Finale op zondag 25 november in de Effenaar in Eindhoven. Hier spelen zij met in totaal acht bands om 3 plaatsen in de Regio-Finale van Zuid Nederland die op zondag 13 januari plaatsvindt in 013 Tilburg.

BlackSteen in MEZZ BredaBlackSteen in MEZZ Breda

Zoals eerder gezegd zat het venijn van deze Kwartfinale in de staart van het programma en wist 5-mans Classic Rock coverband BlackSteen uit Waalwijk het enorm spannend te maken bij de vakjury. Muzikaal op zeer hoog niveau en met veel gevoel voor entertainment brachten de vijf podiumbeesten een dynamische show met repertoire van o.a. Rainbow, Deep Purple en Yngwie Malmsteen. Met een dik verdiende 2e plaats bij de vakjury plaatste BlackSteen zich voor de Halve Finale op zondag 2 december a.s. in de Effenaar in Eindhoven. Hier spelen acht bands om drie plaatsen in de Regio-Finale van Zuid Nederland die plaatsvindt op zondag 13 januari a.s. in 013 Tilburg (Main Hall).