• Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale extra landelijke cyclus 2015 Luxor Live 19-06-2015

Sixties coverband The NOT Band uit Zaandam wint Halve Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Rock coverband Mucho Ruido uit Nijmegen met publieksprijs naar Regio-Finale in Podium de Vorstin in Hilversum

Pop, Rock coverband The Coffeecats uit Hengelo (Ov) met combinatieprijs verder in ‘The only road to Paradiso’

Vrijdag 19 juni jl. vond in Poppodium Luxor Live in Arnhem de 2e Halve Finale plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury wist 5-mans Sixties coverband The NOT Band uit Zaandam met een hoogstaand optreden beslag te leggen op de 1e plaats. 4-mans Rock coverband Mucho Ruido uit Nijmegen speelde zich met een dynamisch optreden naar de overwinning bij de publieksstemmen. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen ging de titel Runner-Up naar 6-mans Pop, Rock coverband The Coffeecats uit Hengelo. Deze drie bands plaatsten zich voor de finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 24 oktober a.s. plaatsvindt in Podium de Vorstin in Hilversum. De winnaars van deze finale ontvangen naast de regionale Awards een ticket voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ ontvangen een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

The NOT Band in Luxor Live ArnhemThe NOT Band in Luxor Live Arnhem

De eerste band die het prachtige podium van Luxor Live betrad was 5-mans Sixties coverband The NOT Band uit Zaandam. Met schitterende uitvoeringen van o.a. Good Rockin’ van Wings, Busstop van The Hollies en I Should Have Known Better van The Beatles speelden de vijf zeer ervaren muzikanten zich naar uiteindelijk de hoogste score bij de vakjury. Niet alleen instrumentaal wist The NOT Band indruk te maken, maar ook de subtiele meerstemmige samenzang zorgde regelmatig voor kippenvel-momenten. The NOT Band staat als vakjury-winnaar van deze Halve Finale dik verdiend bij de beste negen bands van deze extra cyclus die in de finale op zaterdag 24 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum mogen strijden om de Awards voor de beste bands bij de vakjury en het publiek. De winnaars van deze finale plaatsen zich tevens voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso waar alle regionale winnaars tegen elkaar uitkomen.

So What! in Luxor Live ArnhemSo What! in Luxor Live Arnhem

Met 5-mans Rock coverband So What! uit Sittard stond de enige Limburgse band in deze extra cyclus op het podium. Met dynamische uitvoeringen van o.a. Cochise van Audioslave, Deadstar van MUSE en Figure It Out van Royal Blood liet de band ook nu weer een uitstekende indruk achter.

Deliverance in Luxor Live ArnhemDeliverance in Luxor Live Arnhem

5-mans Classic Rock coverband Deliverance uit Aalten wist haar optreden uit de vorige ronde te toppen. Met nummers als o.a. White Room van Cream, Jealous Again van Black Crowes en Sure Know Something van KISS lieten de vijf mannen een uitstekend visitekaartje achter.

Mucho Ruido in Luxor Live ArnhemMucho Ruido in Luxor Live Arnhem

De vierde band van deze Halve Finale was 4-mans Rock coverband Mucho Ruido uit Nijmegen. Met prima uitvoeringen van nummers als o.a. Holiday van Green Day, By The Way van Red Hot Chili Peppers en Even Flow van Pearl Jam speelde de band een gevarieerde set en bouwde daarmee een uitstekende interactie op met het publiek en wist daarmee uiteindelijk de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat Mucho Ruido bij de negen beste bands van deze cyclus die op zaterdag 24 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum in de finale spelen om de Awards voor de beste bands bij de vakjury en het publiek. De winnaars plaatsen zich ook voor de BENELUX Semi-Finals die in januari a.s. worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!

The Coffeecats in Luxor Live ArnhemThe Coffeecats in Luxor Live Arnhem

6-mans Pop, Rock coverband The Coffeecats uit Hengelo (Ov) wist ondanks wat technische problemen met de gitarist toch een dynamisch en boeiend optreden neer te zetten. Met prima uitvoeringen van nummers als o.a. Let Me Entertain You van Robbie Williams, Hot ’n Cold van Katy Perry en een medley waarin o.a. I Want It All van Queen zat verwerkt, wisten de zes jonge muzikanten zowel bij de vakjury als bij het publiek hoog te scoren waardoor ze uiteindelijk tot Runner-Up van deze Halve Finale werden uitgeroepen. Daarmee plaatste The Coffeecats zich zeer verdiend voor de Finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 24 oktober a.s. plaatsvindt in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen de negen beste bands van deze cyclus voor de Awards bij de vakjury en de publieksstemmen met de daarbij behorende tickets voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso!

EMERALD in Luxor Live ArnhemEMERALD in Luxor Live Arnhem

Met 5-mans Thin Lizzy tribute EMERALD uit Apeldoorn stond de enige tributeband van deze avond op het podium. Op muzikaal hoog niveau werden nummers als o.a. Bad Reputation, Boys Are Back In Town en Still In Love With You de zaal in gespeeld en wist de band ook goed te scoren bij de vakjury.

IMPULS in Luxor Live ArnhemIMPULS in Luxor Live Arnhem

5-mans Rock coverband IMPULS uit Wesepe mocht het laatste half uur van deze Halve Finale voor haar rekening nemen. Met nummers als o.a. Saturday Night van Herman Brood, Iedereen Is Van De Wereld van The Scene en Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses bracht de band een gevarieerde set op goed niveau en wist ook het publiek goed in beweging te krijgen.